Antistoffen IgM/IgG
Middels een klein vingerprikje.

De antistoffen IgM/IgG test is een serologische test welke uitgevoerd wordt middels een klein vingerprikje. Met deze test wordt via een bloeddruppeltje aangetoond of het lichaam antistoffen heeft aangemaakt als reactie op een besmetting met COVID-19. Het duurt ongeveer 12 minuten voordat de testuitslag bekend is. Uiteraard is er veel onderzoek gedaan naar deze testen, op deze pagina vindt u de onderzoeksresultaten.

Wij raden aan om de antistoffentest te allen tijde te combineren met een PCR- en/of antigeentest, hierdoor kunnen wij nauwkeurig iedere fase van een eventuele besmetting inzichtelijk maken. De combinatie van de antistoffen- en PCR-test kost €135,- en de combinatie van de antistoffen- met antigeentest kost €80,-. Als alleen de antistoffen IgM/IgG test wordt uitgevoerd kost het €45,00.

Mogelijke testuitslagen

Negatief
Geen antistoffen

Een negatief resultaat betekent dat er geen coronavirus-gerelateerde antistoffen zijn gedecteerd.

IgM positief
Besmetting doorgemaakt; vroege fase

IgM antistoffen zijn als een reactie op een besmetting zichtbaar vanaf dag 5 tot 7 na de incubatiefase. Antistoffen kunnen 21 dagen tot maanden aantoonbaar zijn.

IgG positief
Besmetting doorgemaakt; late fase

IgG antistoffen zijn als een reactie op een besmetting zichtbaar vanaf dag 7 tot 10 na de incubatiefase. Deze antistoffen blijven weken tot maanden na besmetting aantoonbaar. Deze antistoffen zorgen in de regel voor een mate van immuniteit.

IgM & IgG positief
Overgangsfase

Wanneer beide antistoffen aanwezig zijn betekent dit dat er van de vroege fase over wordt gegaan naar de doorgemaakte fase.

Overige informatie

Hestia backdrop