Antigeen test
Detectie van een corona-specifiek eiwit

De antigeentest wordt uitgevoerd middels een swab afname; met een flocked swab wordt een slijmmonster uit de keel/wang afgenomen. Deze test toont aan of er een specifiek COVID-19 eiwit aanwezig is in de keel. De uitslag is binnen 15 minuten bekend. De antigeentest kan uitgevoerd worden 2 dagen voor de klachten beginnen.

Wij gebruiken de antigeentest van Abbott Panbio welke door het RIVM is goedgekeurd. Positieve testuitslagen worden doorgestuurd naar de GGD. Hertesten bij de GGD is niet nodig. Uw uitslag wordt ongeacht het resultaat meegenomen in de lokale en nationale statistieken. De prijs van een antigeentest bedraagt € 60,-. Wij raden aan om de antigeentest te allen tijde te combineren met een antistoffentest, hierdoor kunnen wij nauwkeurig iedere fase van een eventuele besmetting inzichtelijk maken. De combinatie van de antigeen- en antistoffentest kost €80,-. Voor de antigeentest kunt u een officieel (reis)document op naam ontvangen.

Mogelijke testuitslagen

Antigeen negatief

Op basis van een negatieve antigeentest is er geen corona-specifiek antigeen gedetecteerd dat duidt op een besmetting in de acute infectiefase.

Antigeen positief

Op basis van een positieve antigeentest doorloopt u momenteel de acute fase van een coronabesmetting. Dit betekent dat u besmettelijk bent voor anderen. Momenteel bent u niet inzetbaar op uw werkplek.

Hestia backdrop